Sådan styrker du dit venskab

Et venskab mellem to mennesker er noget helt specielt. Mange går gennem livet med stærke venskaber, som tåler lidt af hvert. Det stærke venskab skal nemlig kunne udholde brud og uenigheder. I sidste ende styrker det venskabet, og man bliver klogere på hinanden.

Vi mennesker er flokdyr og er afhængige af hinanden for at kunne overleve. Måske sidder du med et gammelt venskab og har brug for et nyt pust. Eller også har du fået dig en ny ven og mangler at opdage de fælles interesser. Her kan det være en god idé at sætte fokus på et fælles projekt, som har betydning for jer begge.

Gå naturens vej

Ved at bruge naturen eller havens omgivelser til jeres projekt byder der sig et hav af muligheder frem.

Eksempelvis kan et fælles projekt være at få ordnet jeres haver. Man kan glemme at pleje sin have, og den bliver overgroet og mister sin charme. Ved at hjælpe hinanden med at omplante, og rydde op, får I begge frisk luft og kroppens fysik bliver sat i gang.

Hvis haven trænger til en ny farve eller opfriskning, kan nye blomster, træer eller buske være en god investering. Find brombærplanter nu, og sæt det færdige præg på jeres smukke haveprojekt – et præg I kan spise senere. I sådan et fysisk og sjovt projekt åbner der sig muligheder for at samtale om alt mellem himmel og jord. 

Oplev verden sammen

Hvis haven bliver for lille et projekt, kan der spejdes mod fjerne kyster. At forberede og udfører en rejse sammen, er en fantastisk oplevelse. En sådan rejse kan vise nye sider af selv det ældste venskab. 

Sammen får I oplevet fantastiske oplevelser, som kan blive til minder for livet. 

På rejsen væk fra de vante rammer oplever de fleste ofte en mere rolig og anderledes tilgang til hverdagen. I denne nye tilgang kan venskabet ændres, da pladsen for de normale roller står ubemandet. Det er her, at man kan vise nye side af sig selv. 

Inden rejsen begynder, kan det være en god idé at tjekke, om alt er, som det skal være. Dertil kan det være en god idé at tjekke om ens teleselskab giver dig mulighed for at ringe fra udlandet. Læs mere om din mobildækning og om du kan få fri data på mobilen og undgå kommunikationsvanskeligheder på rejsen. 

Der findes mange muligheder, hvorpå du kan styrke dit nye såvel som gamle venskab. Med det fælles projekt kan arbejdet i haven og rejsen på den anden side af jordkloden begge være med til at styrke venskabet. Der findes ingen grænser for venskabets kræft.