Sådan gør du madlavning nemmere

Rigtig mange mennesker synes, at det der med madlavning kan være ret svært. Om det er at finde på retter, følge opskrifter, finde gode opskrifter, handle ind eller bare det at have energi til at lave mad, er forskelligt fra person til person.

Med en travl hverdag der kan være præget af vekslende arbejdstider, børn der skal i skole og til fritidsaktiviteter, rengøring og meget andet, er det svært at finde tiden. Derfor får du her nogle tips og tricks til, hvordan du gør madlavning lettere og mere lige til.

Brug gode opskrifter

Har du svært ved at finde på inspiration til din madlavning, kan det være en rigtig god idé at bruge nogle opskrifter. Det er nemlig ikke altid nemt at regne ud hvad der passer sammen og hvilke smage, der komplimenterer hinanden. Ved at følge en opskrift, er der nogen der allerede har gjort forarbejdet for dig.

Du skal dog også finde nogle opskrifter, som du godt kan lide og som er lette at følge. Er der allerede en kok eller madblogger, hvis opskrifter du ofte bruge, kan du undersøge, om de har en kogebog du kan købe.

Det praktiske ved kogebøger er, at du kan have dem med i køkkenet. Samtidigt er alle opskrifterne samlet ét sted, så du ikke behøver at bruge tid på at lede efter dem.

Er du ikke til kogebøger og foretrækker du fleksibiliteten af at bruge nette, så er Google din bedste ven. Du skal bare søge på den ret du ønsker at lave, f.eks. ”opskrift hindbærsnitte” og derefter vælge den opskrift, du bedst kan lide.

Lav en madplan for ugen

Rigtig mange har svært ved at skulle tage stilling til, hvad de har lyst til at spise hver eneste dag. Det kan også være meget, at skulle forholde sig til tre forskellige måltider om dagen.

Hvis du har problemer på dette område, kan du med fordel lave en madplan for ugen. Så ved du både hvad du skal have at spise hver dag, hvilke ingredienser du skal bruge og du kan stort set nøjes med at handle en eller to gange om ugen.

Gør det lettere for dig selv

Er madlavning generelt bare besværligt, kan du prøve at gøre det lettere for dig selv. Du kan f.eks. downloade eller købe nogle madplaner, så du ikke selv behøver at lave dem.

En anden måde er lette madlavning på, er ved at bestille dagligvare via en leveringsservice, så du ikke selv skal i supermarkedet for at handle ind.

Sidst, men ikke mindst, så kan du også købe måltidskasser. F.eks. skal du med et abonnement på Ret Nemt måltidskasser kun lave maden. Opskrift, varer, opmåling og leverig er der allerede sørget for.