Gå i haven velforberedt

Når sneen er smeltet og den isnende kulde er forvandlet til spirende planter og lunt vejr, ved man at foråret er på vej.

Så er det tid til at gå i haven og begynde at plante alskens slags blomster, træer og buske for at få haven til at se flot ud.

Det at gå i haven kommer helt an på både hvor stor din have er og hvor mange planter du har lyst til at plante og vedligeholde.

Hvis du er nybegynder og ikke ønsker at blive udfordret med de samme, er der et hav af planter der ikke kræver at blive passet og plejet hele tiden, men har det faktisk bedre af at stå for sig selv og gro på den måde.

Beskyt fødderne

Ikke mange tænker over det i første omgang, men det er vigtigt at iklæde sig det rigtige tøj, når man skal i haven.

Det betyder, at man skal have en hat med en bred skygge, for eksempel en solhat, der kan skærme mod den stærke middagssol, luftigt tøj man kan bevæge sig i samt strømper og sko, der begge er slidstærke og kan bruges igen og igen uden at gå i stykker.

Der er mange forskellige forhindringer i haven såsom kratte der skraber mod huden eller insekter der kan bide sig fast, så det er essentielt at beskytte sig selv så meget som muligt mod dette.

Det kan man gøre ved at dække sig til og for eksempel købe billige slidstærke strømper, så dine fødder og ankler er beskyttet mod det der kribler og krabler nærmest jorden.

De grønne fingre

Når du først har lært din have at kende og plantet dine første blomster eller buske, kan du med rette kaste dig ud i noget lidt mere avanceret, der kræver mere tid, indsats og ikke mindst mere tålmodighed fra din side.

Det kan for eksempel være de oftest temperamentsfulde roser, der har svært ved at gro nogle sæsoner frem for andre.

Men oftest er det de mere komplicerede planter der har det flotteste endelige resultat, hvilket gør alt det hårde arbejde for at opnå det smukke resultat det værd.
Mange kaster sig også ud i at anskaffe sig et drivhus og begynde at plante tomater, agurker og sqaush.

Til det formål skal man bruge kapilærkasser, hvor der allerede er udstukket huller til at kunne plante i. For at spare penge kan du finde kapilærkasser tilbud.

Drivhuset er en meget effektiv mekanisme og før du ved af det, står du med et kæmpestort udbytte af lækre og friske grøntsager og frugter, der smager tusinde gange bedre end dem man kan købe i supermarkeder. Det er også meget billigere.