Inspiration til fælles oplevelser

Som familie er det vigtigt at opleve ting sammen. Det knytter os sammen på mange forskellige måder og giver os minder for livet. Især udsatte familier, hvor funktionsnedsættelse fylder, kan behøve ekstra støtte og omsorg. Trods det er det vigtigt at finde tid til gode oplevelser sammen. Til dels kan det give et pusterum fra hverdagen, som alle i familien kan have glæde af. 

Tips til fællesoplevelser og gaveideer

På denne side oplevelser og gaver findes der et hav af muligheder, man som familie kan gøre sammen. Dertil også hjælp til diverse gaveideer, som kan lette ens hverdag, hvis det er noget man også søger. Om ikke andet kan det være praktisk, at man kan finde det hele på en side. For netop at lette ens hverdag.

Hjemlige oplevelser

Oplevelser kan dertil også foregår hjemme. Har man egen have kan man f.eks. plante et eget æbletræ sammen. Eller flere, hvis man har plads til det. Du kan finde mere her i linket beskæring æbletræer, hvor der også er tips og råd om, hvorledes æbletræer skal beskæres for at vokse sig store og frodige. Det kan også være et dejligt fælles minde at have sammen. Dertil er det at være ude i den friske luft sundt og nærende for alle. Og efterfølgende oplevelser kan heraf være at plukke æbler sammen og lave egen æblemost eller æblekage. Oplevelser som binder historier sammen i ens familie.

Forventninger

Små ting at gøre sammen er lige så fine som større ting. Det vigtigste er at være sammen. Så et godt råd er også ikke at stille større krav end de kan indfries. På den måde får man også det bedste ud af en given situation og heraf flere succeser end fiaskoer. Noget kan måske struktureres over nogle dage, så man på den måde lykkedes med sin planlægning. For der kan være særlige behov, man må tage hensyn til, når funktionsnedsættelse i en familie er til stede. Det vigtigste er dog at have øje for nærværet, for det er der, man mærker og sanser hinanden.

Spørg om hjælp

Døjer man med udfordringer, så er det vigtigt, at man spørger om hjælp. Netop for at lette ens hverdag. Noget kan kan måske betale sig fra selv, men der findes måske også frivillige netværk, man kan trække på. Eller offentligt støtte, som I som familie kan søge om. Så rådfør dig heller en gang for meget end for lidt. I sidste ende kan det være til stor hjælp for netop din familie, når funktionsnedsættelse er til stede bl.a. kommunikationsproblemer. For kommunikationen er en vigtig del af relationer og ikke mindst som udsat at blive mødt og forstået. Det vil lette hverdagen for alle parter.