Optimering af hjemmeside: Sådan gør du

Optimering af hjemmeside kan betyde mange ting, men i denne artikel kommer vi ind på lidt forskellige aspekter, så det kommer til at ramme så mange læsere som overhovedet muligt. Du kan derfor læse denne artikel hvis du er interesseret i optimering af hastighed, indhold eller bare generelt har et ønske om at få flere besøgende på din side.

Optimering af hastigheden

Denne sektion kommer til at handle om optimering af hastigheden på hjemmesider, der kører med WordPress. Dette CMS (Content Management System) er det hyppigst brugte, og hvis du tjekker mange af de hjemmesider du anvender til daglig, så er de fleste af dem sandsynligvis lavet i WordPress. WordPress er ikke langsomt, når du installerer det. Det kan dog blive langsomt, fordi du installerer en masse forskellige plugins. Disse plugins virker typisk meget godt, men det er oftest kombination af dem, der kan gøre din hjemmeside langsom. Du bør derfor tjekke, om du reelt set har brug for de plugins, du har installeret. Deaktivér og slet dem du ikke har brug for.

Du kan også vælge at installere et caching plugin, der gør din hjemmeside hurtigere. Resultaterne afhænger af en række forskellige parametre.

Optimering af besøgstal og indhold

Indhold og besøgstal hænger ofte sammen. Hvis man har noget indhold som folk gerne vil læse, så kommer de ind på din hjemmeside. Derfor skal du sørge for at dit indhold er optimeret både til mennesker (brugbart) og til søgemaskiner, så du kan blive fundet. Hvis du har en blog om et eller andet specifikt emne, så har du nok en side, som er meget mere populær end de andre. Dette skyldes sandsynligvis, at du er den med det bedste indhold på netop det område. Sørg for at dine andre sider kan levere samme kvalitet, så er du godt kørende. Herefter kunne det være nærliggende at få kigget på noget søgemaskineoptimering i form af linkbuilding. Dette kan du vælge at gøre selv, hvis du har en hobbyblog. BilligLinkbuilding.dk er en af de hjemmesider du kan tjekke ud for at komme i gang med billig linkbuilding fra danske domæner.